O.P. kisokos

2018.aug.29.
Írta: o.p. Szólj hozzá!

Áruházunk új kölsővel jelentkezik

Áruházunkat felújitottuk és új, gyorsabb webáruház motor került be, amitől jobb használhatóságot várunk.

Kérjük nézze meg, reméljük nem fog csalódni :))

https://onlinepapirbolt.hu

Az iskolaszerek

Egy újabb sikeres nap

A gyerek felkel, megreggelizik és elindul az iskolába. Egyszerűnek és könnyűnek tűnik, igaz? Ellentétben a stresszes dolgos hétköznapokkal, amelyek gyakran igen nehezen indulnak. Azonban míg nekünk néhány papír és egy toll elég egy sikeres naphoz, addig a gyerekeknek rengeteg dologra szükségük van ugyanehhez.

Hogy mégis mikre?

A készülődés

A gyerekeknek már egy nappal korábban készülődniük kell, hiszen reggelente nincs túl sok idő arra, hogy mindent gondosan összepakoljanak. És bizony ha nem látnak neki időben, akkor könnyen otthon maradhatnak fontos dolgok. Ilyenkor tehát a füzetboxba kerülnek az órai füzetek, a tolltartó részletes ellenőrzésen esik át, és a tornazsákot is kitölti a testnevelés óra felszerelése.

Az indulás

Az alapos felkészülésnek köszönhetően a reggel nem telik kapkodással. A kiadós reggeli után csupán az iskolatáskát kell felkapni a vállra, és máris indulhat a nap. Ez a táska a gyerekek mindennapos társa, éppen ezért nagyon fontos, hogy jó elosztású és kényelmes legyen. Ugyanis ez nem egyszer igencsak súlyos, így ha nem ügyelünk a figyelmetlenségünket a gyerekek tartása bánhatja.

Az órákon

Ez egyes tanórákra a füzeten, tolltartón és könyveken túl egyéb kiegészítőkre is szükség lehet. A matekóra nélkülözhetetlen kellékei a vonalzó és a szögmérő, hiszen ezek nélkül csak bajosan tudnák megoldani a geometriai példákat a tanulók. A körzőket szintén nem szabad otthon felejteni, hiszen mind a matek-, mind a rajzórán szükség lehet rá. A rajzlapoknak és rajztábláknak, valamint az ecseteknek szintén a rajzórákon veszik hasznát a gyerekek, ezek tehát szintén nélkülözhetetlen részei a felszerelésnek.

Mi a titka tehát egy sikeres napnak?

Ha minden szükséges írószer, füzet és könyv, no meg a kiegészítő eszközök megvannak, akkor minden rendben lesz. A gyermek nem lesz felkészületlen, így figyelni tud az órán, a feladatok elvégzéséhez pedig minden szükséges eszköze meglesz.

Szerezze be tőlünk a sikeres nap kiegészítőit, hiszen honlapunkon mindent megtalál egy helyen. Írja össze, hogy mire van szüksége és szerezze be őket még ma – egyszerűen, néhány kattintással.

3.jpg

Ragasztók és hibajavítók

Ha egy jó megoldás kell

A különböző típusú ragasztók és hibajavítók megannyi problémára megoldást nyújtanak. Ezek az eszközök szinte minden szituációban megállják a helyüket, kivétel nélkül orvosolnak minden felmerülő problémát.

Tegyük fel…

Hogy az esküvő előtti pillanatban szétesik a dekoráció

A gondosan összeállított lampionok, a hajtogatott szívek és falra rögzített képek leesnek a helyükről. A problémát azonnal meg kell oldani, hiszen hamarosan megérkezik az ifjú pár, akik kíváncsian várják a gondosan összeállított dekorációt. Ilyenkor jó, ha a ragasztók széles választéka áll rendelkezésre, hiszen így pillanatok alatt helyreállíthatunk mindent, és az ünneplés zavartalunk folytatódhat tovább.

Hogy a születésnapra saját készítésű meglepetés készül

Nincs is szebb ajándék, mint a személyre szabott, saját kezűleg készített meglepetés. Ha jól ismerjük az ünnepeltet, akkor egyszerűen kitalálhatunk egy remek ötletet, amit garantáltan kitörő örömmel fogad majd. Ennek elkészítéséhez pedig valószínűleg legalább egy, de inkább több típusú ragasztóra is szükségünk lehet. Érdemes előre beszerezni a stift-, kenőfejes- vagy speciális ragasztót, hogy minden szilárdan a helyére kerülhessen.

Hogy elrontjuk a nyomtatvány kitöltését

Sokszor előfordul sajnos, hogy sietve kell kitölteni fontos papírokat. Ezért könnyen leszünk figyelmetlenek, és egy röpke pillanat alatt ejtünk hibát. Ez komoly gondot is jelenthet, hiszen ilyenkor újra kell kezdeni elölről a kitöltést. Azonban ha van nálunk hibajavító, akkor aggodalomra semmi ok, a hibát egy „tollvonással” helyrehozhatjuk.

Hogy rosszul írunk be a naptárunkba egy fontos bejegyzést

Vannak, nem is olyan kevesen, akik az időbeosztásuk összehangolásához papír alapú naptárat használnak. Ezt kedvük szerint dekorálják, hogy így még egyedibbé és személyre szabottabbá tegyék. A gondosan megtervezett összhangot pedig nagyon nem szeretnék elrontani, ezért igyekeznek a lehető legkevesebb hibát ejteni a papírlapokon. Kevésbé kell azonban aggódni, ha a határidőnapló mellett hibajavítót is tartunk, amivel bármilyen elírást könnyen orvosolhatunk.

Probléma a dekorációval vagy az ajándékkal? Gond az iratok kitöltésével vagy a naptárbeli bejegyzéssel? A ragasztók és hibajavítók a legkülönfélébb szituációkban nyújtanak segédkezet, gyorsan és egyszerűen orvosolják a hibákat.

Szerezze be tőlünk ezeket a kiegészítőket, hiszen honlapunkon mindent megtalál egy helyen. Írja össze, hogy mire van szüksége és szerezze be őket még ma – egyszerűen, néhány kattintással.

5.jpg

 

Iratrendezés és archiválás

Mindennek megvan a maga rendje

Elromlik a mosógép, leáll a bojler, kilyukad a nemrég vásárolt cipő, füstölni kezd a laptop – mi a közös ezekben? Szerencsések vagyunk, ha a garancia lejárta előtt következnek be. Ha megvannak a szükséges papírok, akkor nem kell aggódnunk a súlyos kiadások miatt, hiszen kedvezményesen megjavíttathatjuk az elromlott dolgokat.

Ha megvannak a szükséges papírok…

De hogyan találjuk meg ezeket otthon? Merre keressük a garanciával és a vásárlással kapcsolatos nyomtatványokat? Talán a dobozban hagytuk – de akkor hol van a doboz? Vagy félre raktuk a többihez – de hol is tartjuk a papírokat? Az idő telik, a papír valahol kallódik, és a javítás még mindig sürgős lenne.

Egy iratrendező módszerrel azonban jóval hatékonyabbak lehetnénk.

De hogyan alakítsunk ki egy otthoni rendszert?

  1. Tervezés

A legelső lépés, hogy alaposan gondoljuk végig az iratrendezés mikéntjét. Hol van elég helyünk a papírok elhelyezésére? Milyen főbb kategóriákra van szükségünk – pl. számlák, garanciapapírok, levelek, munkahelyi dokumentumok? Milyen „kódrendszert” szeretnénk használni – abc sorrendbe tesszük a kategóriákat, vagy fontosság alapján rendszerezünk?

Ha már megvan fejben az ötlet, akkor vessük papírra az elképzeléseket, hogy a későbbiekben mindig legyen mihez nyúlni, ha elakadnánk.

  1. Előkészítés

Szerezzünk be minden szükséges kelléket az iratrendezéshez. Alaposan gondoljuk végig, hogy a tervek alapján milyen eszközök kellenek, esetleg akarunk-e színkódot használni. Írjuk össze a „beszerzési” listát és szerezzük be az ezen szereplő tételeket.

  1. Kivitelezés

Készítsünk elő minden beszerzett eszközt és lássunk munkához. Lyukasszunk, ragasszunk, rendszerezzünk, kapcsozzunk és pakoljunk – alkossuk meg a saját iratrendszerünket. Ebben hatalmas segítséget nyújtanak majd a különböző kiegészítők, a gyűrűs mappától elkezdve a genothermeken keresztül használhatunk elválasztó lapokat, iratpapucsokat, regisztereket és akár öntapadó zsebeket is.

  1. Használat

Ha elkészültünk a rendszerezéssel, akkor vegyük is használatba. Egy idő elteltével mérlegeljünk, gondoljuk végig, hogy a terveknek megfelelően működik-e a rendszer, és amennyiben szükségesnek látjuk, módosítsunk az előzetes elképzelésen.

A rendszerezett iratokkal tehát minden könnyebb

Gyorsan előkerülnek a garanciapapírok, illetve a szerződés és a baráti levelek is hamar meglesznek. A különböző kiegészítők nélkül azonban hiába találunk ki egy tökéletes rendszert. Az irodai eszközök nélkül az iratrendezés és az archiválás lehetetlen dolog.

De mindezeket nálunk egy helyen megtalálja

Szerezze be tőlünk a kiegészítőket, hiszen honlapunkon mindent megtalál egy helyen. Írja össze, hogy mire van szüksége és szerezze be őket még ma – egyszerűen, néhány kattintással.

6.jpg

 

Az írószerek

A lehetőségek tárháza

Kicsiknek és nagyoknak, irodai dolgozóknak és tanároknak, nőknek és férfiaknak, anyukáknak és apukáknak – mindenkinek szüksége van írószerre. Az igények sokat változnak az évek múlásával, még jó, hogy kedvünkre válogathatunk a rengeteg típus közül.

Hiszen így mindenki könnyedén rátalálhat a kedvencére

Az alkotni vágyók

Vannak, ráadásul nem is kevesen, akik szabad idejükben szívesen alkotnak. Akadnak, akik elvonulnak egy parkba vagy az erdőbe és lefestik az eléjük táruló látványt. De van, aki otthon marad, és inspiráló aláfestő zenére engedi szabadjára a ceruzát tartó kezét. Ilyenkor kivétel nélkül különleges művek születnek, amelyekhez nélkülözhetetlen a grafit- vagy színes ceruza, az akvarell- vagy olajpasztelkréta készlet.

A színek megszállottjai

Van, aki nem szeret rajzolni, ellenben annál jobban kedveli a színezést és a kreatív energiáit a gyerekeknek vagy felnőtteknek szóló kifestőkönyveken éli ki. Ebben nyújtanak remek segítséget a filctollak és a színesceruzák. Aki azonban kedveli a színeket, de nem színezni, hanem „rajzolni” szeretne, ő bátran válassza a zseléstollakat.

Az egyedi dolgokat kedvelők

Az írószer gyakran nem csak egy szükséges eszköz, hanem egy gondosan megválasztott társ. A design kollekciók között mindenki kedvére válogathat, hiszen ezek között garantáltan rábukkan az egyedi megoldásra. A töltőtollak és golyóstollak népes családjába tartoznak különleges „rokonok”, amik minden egyedi kívánalomnak megfelelnek.

A múltba révedők

A töltőtoll remek választás, ha valaki a régebbi típusú írószereket kedveli, és szeretné elkerülni a modern kor vívmányait. A tintákkal változatos színek érhetőek el, így az íráshoz és a rajzoláshoz egyaránt praktikus lehet egy ilyen eszköz.

Az egyszerűségre törekvők

A golyós- és csőtollak könnyen kezelhető írószerek, egyszerű kialakításúak és megbízható társak. Ha valakinek csupán egy „tollra” van szüksége, akkor bátran válasszon a különböző típusok közül.

A tanulni vágyók

Az első osztálytól kezdve a szakdolgozat leadásáig szükség van a tanuláshoz néhány remek kiegészítőre. A tanulókártyák és oldalmenti széljegyzetek mellett bizony a szövegkiemelők is remek szolgálatot tehetnek. A különböző színek segítenek megjegyezni az olykor érthetetlen szavakat, memorizálni a fontos évszámokat és elrejteni a lényegtelen információkat.

Megannyi típusú ember, megannyi típusú írószer

Szerezze be tőlünk a megfelelő kiegészítőt, hiszen honlapunkon mindent megtalál egy helyen. Írja össze, hogy mire van szüksége és szerezze be őket még ma – egyszerűen, néhány kattintással.

 7.jpg

Az adattárolás

Egy jó barát

Egy jó barátra bármikor számíthatunk, egészségben és betegségben, vidámságban és szomorúságban mindig mellettünk áll. Egy jó barát mindent megtesz, hogy felvidítson a rosszabb napokon. Egy jó barát mindig tudja, hogy mire van szükségünk, szinte kitalálja a gondolatainkat. Egy jó barátra minden titkunkat rábízhatjuk, hiszen ezek nála a lehető legnagyobb biztonságban lesznek.

Egy jó barát olyan, akár egy adathordozó

1. Lehet rá számítani

Az adathordozókat nem befolyásolja az aktuális hangulatunk, minden alkalommal ugyanolyan megbízhatóan működnek. Ha a rendeltetésüknek megfelelően használjuk őket, akkor garantáltan mindig kéznél lesznek, ha szükségünk lesz rájuk. Minden életkörülményben, otthon és a munkahelyen egyaránt helyt állnak, tehát bármikor számíthatunk a „segítségükre”.

2. Felvidít

Egy adathordozóra bármit felmásolhatunk, egy mulatságos vígjátéktól elkezdve a családi nyaralás fotóin keresztül egészen a sikeres szakdolgozatig. Így ha valami miatt egy kicsit borúsabb lenne a hangulatunk, csak elő kell keresni a megfelelő lemezt, memóriakártyát vagy kazettát, és máris jobb kedvre derülhetünk.

3. Kitalálja a gondolatokat

Az adathordozót a számítógépre csatlakoztatva, a cd-t vagy dvd-t a lemezolvasóba illesztve máris elérhetővé válik minden, amire szükségünk lehet. Ha dolgozni szeretnénk és az ehhez kapcsolódó dokumentumokat keressük; ha filmet néznénk a családdal; ha megnyugtató zenére vágyunk – az adathordozó „kitalálja” a gondolatainkat, és mindent megad, amire vágyunk.

4. Titoktartó

Ha egy adathordozóra felmásolunk valamit, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az évek múlva is meglesz. Ehhez csupán a rendeltetésszerű használatra kell ügyelni, és garantáltan minden fájl biztonságosan megőrződik.

Szeretne egy jó barátot?

Válogasson kedvére az adathordozó kínálatból, és találjon rá az ideális lehetőségre. Nálunk a lemezek, memóriakártyák, USB drive-ok és micro kazetták széles választéka várja, amelyek mindegyikéhez megtalálja a szükséges kiegészítőket is.

Szerezze be tőlünk adathordozóját, hiszen honlapunkon mindent megtalál egy helyen. Írja össze, hogy mire van szüksége és szerezze be őket még ma – egyszerűen, néhány kattintással.

2.jpg

Irodai papíráru

Egy iroda papíráru nélkül

„Egy szoba könyv nélkül olyan, mint a test lélek nélkül” – hangzik Cicero szállóigévé vált mondása. A római filozófus ezzel utal arra, hogy a könyvek mennyire szükségesek az ember életében, hiszen testet-lelket felüdítő tudással ajándékozzák meg az olvasóikat. Éppen ezért egy szoba, melyben egyetlen könyv sem található, szinte halott.

Na de milyen egy iroda papíráru nélkül?

Egy iroda papíráru nélkül olyan, mint egy macska karmok nélkül

A macskák igazán ügyes állatok, rendkívüli módon egyensúlyoznak, és szükség esetén a leglehetetlenebb helyeken is keresztülmásznak. Ebben pedig a karmaik segítenek nekik, hiszen ezzel kiválóan tudnak kapaszkodni – akár még az ujjnyi vastag ágacskákon is könnyedén keresztüllavíroznak. E nélkül tehát nem tudnák bebizonyítani rátermettségüket és ügyességüket, a macskák nem élhetnék meg „macskásságukat”.

Egy iroda papíráru nélkül olyan, mint egy kávézó kávé nélkül.

Egy kávézóban rengeteg dolog várja a vendégeket, teától elkezdve a forrócsokin keresztül az egyedi különlegességekig rengeteg finomság megtalálható az itallapon. De egy kávézó lényege nem ebben, hanem a frissen őrölt, krémesen finom kávéban rejlik. E nélkül tehát bajosan nevezhetnénk egy kiváló helyet kávézónak, hiszen ez adja meg a hely igazi „eszenciáját”.

Egy iroda papíráru nélkül olyan, mint egy parkoló autók nélkül.

Az autók nagy mértékben megkönnyítik a mindennapokat, főleg ha hosszabb távokat kell megtennünk és egy kényelmes megoldásra vágyunk. Ezek különösen praktikusak, ha messzire járunk dolgozni – főleg ha még parkoló is található a munkahelyünk közelében. Ráadásul így még a parkolónak is „segíthetünk” betölteni a szerepét, hiszen ez a terület autók nélkül nem teljesíthetné a rendeltetését.

Egy iroda papíráru nélkül olyan, mint egy bicikli pedál nélkül.

Egy kerékpár a városi közlekedéshez, kiránduláshoz, illetve hosszabb távra is remek lehetőség. Ez a két kerekű megoldás kiváló testedzés, hiszen javítja az állóképességet. Emellett további előnye, hogy menet közben jobban megismerhetjük a környezetünket és gyönyörködhetünk a város vagy a táj szépségében is. Pedál nélkül azonban nem juthatunk messzire, hiszen e nélkül a kiegészítő nélkül a kerékpár funkcióját veszti.

A macska a karmai, a kávézó a kávé, a parkoló az autók és a bicikli a pedál nélkül nem lehet önmaga – akárcsak egy iroda papíráru nélkül. A különböző kiegészítők nélkülözhetetlenek, hiszen feltétlenül szükségesek a hatékony munkavégzéshez. Legyen szó árazó szalagról, önátírótömbről vagy éppen indigóról, a papíráru komoly hiányossága lehet egy irodának.

Szerezze be tőlünk ezeket a kiegészítőket, hiszen honlapunkon mindent megtalál egy helyen. Írja össze, hogy mire van szüksége és szerezze be őket még ma – egyszerűen, néhány kattintással. 

 

1.jpg

A mátrixnyomtatók és a festékszalagok

A mátrixnyomtatók olyan nyomtatók, melyek nyomtatófeje balról jobbra haladva nyomtat. A nyomtatásra váró felület előtt egy festékszalag mozog, melyekre tűk ütnek rá, így pontokból áll össze a nyomtatás.

A tűket elektromágneses tér mozgatja, visszahúzásukról pedig rugóerő gondoskodik. Azt is mondhatjuk, hogy a mátrixnyomtató az írógép továbbfejlesztett változata.

Éppen az említett pontokból összeálló nyomtatásnak köszönhető, hogy a nyomtató bármilyen betűtípus papírra vetésére képes és különféle grafikonokat, ábrákat is nyomtathatunk.

Fontos azonban kiemelni, hogy amennyiben jó minőségű nyomtatott képre van szükségünk, nem a mátrixnyomtató az ideális számunkra. Ennek ellenére számos helyen használják, hiszen olcsó és indigós számlanyomtatásra is lehetőségünk nyílik.

Amennyiben színes képre van szükségünk, a mátrixnyomtatókat is segítségül hívhatjuk, azonban a kép alacsony minőségéről ne feledkezzünk meg.

A gép különféle üzemmódban képes nyomtatni, így megkülönböztetünk Draft, NLQ és LQ minőséget.

A piszkozati, vagy Draft nyomtatása a tűk egyszeri leütésének eredménye. Az NLQ a Near Letter Quality, azaz a közeli levél minőségű szóösszetételt takarja. Az efféle nyomtatás során a tűk nem csak egyszer, hanem többször is dolgoznak. A harmadik üzemmód az LQ, azaz Letter Quality, levélminőségű nyomtatás. Fontos, hogy a nyomtatáshoz minimum 18 tűs nyomtatóra van szükségünk és bár a kapott kép nagyon jó minőségű, papírra vetése ideig tart.

A minőségi nyomtatáshoz a festékszalag jó minősége elengedhetetlen. Ezeket alapanyag szerint három csoportba sorolhatjuk. Beszélhetünk WAX (viasz), WAX-RESIN (viasz-gyanta) és RESIN (gyanta) csoportokról.

A WAX-os festékszalagokat papír címkékhez használjuk és a nyomtatás során a kis fejhőmérséklet és a gyorsaság jellemzi őket.

A RESIN alapú szalagok szintetikus anyagokon produkálják a legjobb nyomtatást és rendkívül ellenállóak (mechanikai és oldószer, vagy vegyszer ellen). Nagyobb fejhőmérséklet és kisebb nyomtatási sebesség jellemzi őket.

A WAX-RESIN szalagok a korábban említett két típus előnyeit gyúrják össze.

A jó minőségű szalagokat egyfajta védőréteggel látják el, mely megvédi a nyomtatófejeket a gyors elhasználódástól.

 

21578523_l.jpg

 

Nyomtató-kellékanyag nálunk

A XXI. századi digitális korban élünk, melyben az ember már alig ír tollal, mindent a számítógépén intéz. Korábban az iskolákban, egyetemeken minden tantárgyhoz volt egy füzetünk, ma már elég csupán táblagépünket bevinni és külön mappákban tárolni a más-más tárgyak óráin készített jegyzeteinket.

És mi a helyzet a munkahelyeken? Munkaanyagok, szerződések, előadások és tréningek anyagának nyomtatása mindennapos dolog.

Mi történne, ha egy napig nem működne egy nyomtató sem a munkahelyeken? Kezdődne a fejetlenség. Sokszor észre sem vesszük, hogy egyes, megszokott tevékenységeket automatikusan végzünk.

Valószínűleg akkor is megpróbálnánk nyomtatni, ha a nap elején elmondják, hogy egyik nyomtató sem működik.

Korábban már írtunk a tintapatronokról, a tonerekről, a festékszalagokról, de ezek mellett még számos kellékanyagot említhetünk. Ha valamiből kifogyunk, nincs mese: pótolni kell.

Az onlinepapirbolt.hu oldalon nem kell mást tennie, mint kiválasztania nyomtatójának gyártóját és típusát és máris megjelennek az ahhoz tartozó kellékanyagok: dobegység, lézertoner, tintapatron…

Weboldalunkon azt is feltüntettük, hogy a keresett kellékanyag raktáron van-e, vagy mennyi időt kell várni a kiszállításra.

Eredeti nyomtató-kellékanyagok között említhetjük az eredeti tintapatronokat, fénymásoló tonereket, lézertonereket, faxfóliákat, dobegységeket, festékszalagokat és kellékanyag alkatrészeket.

A kompatibilis nyomtató-kellékanyag kínálatunkban pedig talál kompatibilis dobegységeket, tintapatronokat, fénymásoló tonereket, lézertonereket, faxfóliákat, festékszalagokat, írógépszalagokat, pénztárgépszalagokat, festékhengereket és javítószalagokat is.

Ha bármire szüksége lenne, mi készséggel állunk rendelkezésére. Forduljon hozzánk bizalommal!

38588161_l.jpg